Dřevostavby: Trend, který ovládá trh s bydlením

V posledních letech se dřevostavby staly velmi populární volbou pro nové domy a rekonstrukce. Tento trend, který k nám přišel ze západu, má mnoho výhod a stále více lidí se pro něj rozhoduje. Odhaduje se, že v roce 2020 dosáhl podíl dřevostaveb na trhu rodinných domů 12 % a v roce 2025 by měl dosáhnout 15 %. Co stojí za touto popularitou a proč byste o dřevostavbě měli uvažovat i vy? Pojďme se podívat na hlavní důvody! 

  1. Levnější a dostupnější

Upřímně, výsledná cena je nejlákavějším a jedním z hlavních důvodů, proč lidé volí dřevostavby. Pokud srovnáte jejich cenu se zděnými stavbami, budou se lišit o 10-15 %, což při milionových částkách není opravdu málo. 

Jednak je dřevo jako stavební materiál levnější a díky moderním technologiím je možné dům postavit velmi rychle a efektivně. Pokud se vyrábí dřevostavba modulově v hale jako u nás, dochází k další úspoře času a nákladů na práci. Podívejte se na typové domy u nás

  1. Ekologičtější řešení

Je dobře známo, že dřevo je obnovitelný zdroj. Při správném hospodaření s lesy se jedná o udržitelný materiál, který nezatěžuje naši zemi tolik, jako je výroba a použití betonových nebo cihlových materiálů. 

Pro usazování domu používáme často zemní vruty, které narozdíl od betonových základů nejsou tak invazivní, neničí nenávratně půdu a jsou využitelné opakovaně. Jejich instalace trvá pouze jeden jediný den, takže další urychlení stavby! 

  1. Vysoká flexibilita a dostupnost

Dřevostavby mohou být přizpůsobeny různým stylům a požadavkům. Rozhodně nemusí vypadat jako roubenky v lese! Najdete mezi nimi i spoustu tradičně vypadajících domků až po moderní architektonické skvosty. Modulové dřevostavby nabízí mnohem vyšší dostupnost a rychlost – bydlet můžete už za 5 měsíců

  1. Osvědčené technologie ze západu

Mnoho lidí se obává nižší kvality. Tuto informaci rádi vyvrátíme. Trend dřevostaveb k nám přišel ze západu, kde je tento typ staveb oblíbený již několik desetiletí. Například ve Skandinávii, Kanadě či USA jsou dřevostavby naprostým standardem a to nejen pro rodinné domy, ale i komerční budovy. 

Díky osvědčeným technologiím a dlouholetým zkušenostem ze zahraničí se tento trend přelévá i k nám. Moderní dřevostavby využívají nejnovější izolační materiály a stavební postupy, které musí splňovat přísné normy a energetickou účinnost. S pravidelnou údržbou se životnost dřevostaveb uvádí stejně jako u zděných domů – okolo 80 let! 

  1. Zdravé bydlení 

Dřevo je přírodní materiál, který má pozitivní vliv na lidské zdraví a komfort bydlení. Věděli jste, že přirozeně reguluje vlhkost a kvalitu vzduchu v interiéru? Právě špatná vlhkost v domě má za následek šíření plísní, roztočů, alergenů i virů a bakterií. Nechte svůj domov správně dýchat, bude se lépe dýchat i vám. 

Mnoho lidí využívá i systém rekuperace, který zajistí chytré větrání. Jednoduše – využíváte energii vzduchu k tomu, abyste si předehřáli venkovní čerstvý vzduch, který jde nazpět do domu. Díky skvělým izolačním vlastnostem dřeva se dá uvnitř domu udržovat příjemné mikroklima.

Budoucnost bydlení

Trend dřevostaveb se neustále rozmáhá a není se čemu divit. Nabízejí levnější, ekologičtější a dostupnější řešení pro moderní bydlení. S flexibilními designovými možnostmi a osvědčenými technologiemi jsou jasnou volbou pro ty, kdo hledají zdravé, komfortní a udržitelné bydlení. Pokud navíc chcete nebo potřebujete postavit dům opravdu rychle, modulová dřevostavba bude pro vás jasná volba číslo jedna! 

Ekonomicky &<br>kvalitně

Ekonomicky &
kvalitně

• Zakládáme si na vysoké kvalitě za příznivé ceny.
• Provoz domku je za „babku“.
• Pevně stanovená cena.

Rychle &<br>bez starostí!

Rychle &
bez starostí!

Domek předáme do 4 – 5 měsíců a ušetříme vám veškeré starosti ohledně stavby domu.

Mobilita &<br>Variabilita

Mobilita &
Variabilita

Šijeme domky na míru našim klientům, nebojíme se změn ani nestandardních věcí, navíc lze domek kdykoliv převézt na jiné místo.

Materiály & <br>životnost

Materiály &
životnost

Používáme pouze certifikované, zdravotně nezávadné materiály. Životnost našich dřevostaveb je srovnatelná se zděnou stavbou.

Bayos
Cetris
Fermacell
Isover
Rigips