Není čas ztrácet čas – pořiďte si bydlení teď!

Česká národní banka nedávno snížila úrokovou sazbu o půl procentního bodu na 4,75 %, načež banky reagují snížením úroků pro hypotéky. Toto rozhodnutí otevírá dveře k dostupnějším úvěrům na bydlení. Ukážeme vám, proč s pořízením vlastního domu či bytu už neváhat. 

Nové podmínky, nové šance

Lidé si po 2 letech turbulencí na hypotečním a realitním trhu zvykli na vyšší úrokové sazby. Kola se opět začínají roztáčet. S každým dalším snížením úrokových sazeb roste zájem o hypotéky a v bankách začíná vznikat přetlak. Kvůli množství žádostí o refinancování si musí mnohdy noví žadatelé počkat. Řešte tedy situaci s předstihem

Nemovitosti budou zdražovat

Když roste zájem o hypotéky a vlastní bydlení, je jasné, že ceny nemovitostí budou znovu stoupat. Samozřejmě, na vývoj cen nemovitostí má vliv spoustu faktorů – ekonomika, inflace či nezaměstnanost. Rychlost růstu tedy zcela předpovědět nedokážeme. 

Každá hypotéka je zátěž do rodinného rozpočtu. Pečlivě si před rozhodnutím zkontrolujte, jaké jsou vaše příjmy a výdaje a kolik procent by činila splátka vašeho úvěru. Pokud chcete mít klid na duši a vyhnout se stresu, měly by náklady na bydlení (energie + hypotéka) činit max. 30 % z vašich měsíčních výdajů.

Kolik musím mít naspořeno, aby mi dali hypotéku? 

Pokud je pro vás hypotéka velká neznámá, přinášíme pár základních informací o tom, kolik musíte mít z vlastních zdrojů, abyste na hypotéku dosáhli. 

Standardně je třeba mít našetřeno alespoň 20 % z dané částky. To znamená, že pokud si chcete půjčit 5 000 000 Kč, měli byste mít 1 000 000 Kč k dispozici ze svého. Zdali je vám ale méně než 36 let, banky snižují limit vlastních prostředků na 10 %. V tomto případě by vám stačilo pouze 500 000 Kč. 

Co dělat v případě, že nemáte žádné úspory a našetření půl milionu korun je pro vás utopie? Nebojte, i pro vás máme řešení. Danou částku lze nahradit totiž zastavením jiné nemovitosti. Této možnosti můžete využít, pokud například vaši rodiče vlastní dům, byt či pozemek. Hodnota této nemovitosti se potom bere stejně jako vaše našetřené peníze. Jednoduše, pokud je byt naceněn na 2 a půl milionů korun a půjde do zástavy, banka bere v potaz, že máte našetřeno do hypotéky 2 a půl milionů korun, tedy v našem případě 50 %. Dokud však nemovitost nevyvážete z hypotéky, nelze ji samozřejmě prodat.

Proč Modulos?

Není se čemu divit, že mnoho lidí hledá co nejekonomičtější variantu bydlení. Úrokové sazby hypoték nejsou tak nízko, jak jsme byli zvyklí a ceny nemovitostí se rychle šplhají nahoru. Pro spoustu Čechů je oříšek najít vlastní bydlení, které by si mohli dovolit. 

Naše firma je tu od toho, abychom ukázali, že moderní a zdravé bydlení je finančně dostupné pro širokou veřejnost. Díky tomu, že se naše dřevostavby staví modulově u nás v hale, odpadává spousta nákladů, které by vznikly při stavbě na místě. 

Dřevo je skvělý materiál pro život. Má dlouhou životnost, zajišťuje zdravé klima pro bydlení a v neposlední řadě je udržitelné. Naše dřevostavby jsou postaveny z prvotřídních certifikovaných materiálů, které přináší levný provoz. Jsou navrženy s ohlednem na minimální spotřebu energie.

O dalších výhodách jsme vám sepsali celý článek zde

Přijďte se podívat

Zdali je pro vás proces získání hypotéky a vlastního bydlení nový a nevíte, kde začít, nebojte se. Rádi vám celý proces nezávazně vysvětlíme a případně pomůžeme s veškerými kroky. Váš vysněný dům může být blíž, než si myslíte! Přijeďte se za námi podívat do Skaštic a přesvědčte se o tom, jak jednoduché a výhodné je pořídit si bydlení s Modulos. 

Ekonomicky &<br>kvalitně

Ekonomicky &
kvalitně

• Zakládáme si na vysoké kvalitě za příznivé ceny.
• Provoz domku je za „babku“.
• Pevně stanovená cena.

Rychle &<br>bez starostí!

Rychle &
bez starostí!

Domek předáme do 4 – 5 měsíců a ušetříme vám veškeré starosti ohledně stavby domu.

Mobilita &<br>Variabilita

Mobilita &
Variabilita

Šijeme domky na míru našim klientům, nebojíme se změn ani nestandardních věcí, navíc lze domek kdykoliv převézt na jiné místo.

Materiály & <br>životnost

Materiály &
životnost

Používáme pouze certifikované, zdravotně nezávadné materiály. Životnost našich dřevostaveb je srovnatelná se zděnou stavbou.

Bayos
Cetris
Fermacell
Isover
Rigips