Z výroby na váš pozemek: Cesta vašeho domu!

09. 09. 2024 Z výroby na váš pozemek: Cesta vašeho domu!

Od plánování a přípravy až po finální usazení na místě – přeprava domů Modulos je komplexní proces, který vyžaduje pečlivost a přesnost. Fotografie z usazování našich domů berou lidem dech – Jak je možné, že nedojde k poničení během tohoto složitého procesu? Díky našim zkušenostem jsme vyvinuli extrémně odolnou konstrukci a systém, jak domy převážet a bezpečně usadit na vybraný pozemek. Podívejte se s námi, jak vypadá cesta od prvního nápadu až po finální realizaci!

Začíná to na papíře, končí na vašem pozemku

Když se rozhodnete pořídit si dům Modulos, cesta k vašemu domovu začíná dlouho předtím, než dům doslova “přistane” na vašem pozemku. První krokem je vždy detailní zhodnocení podmínek na místě, kde bude váš dům umístěn. 

Není radno nenechat nic náhodě a proto probíhá u nás dvojí kontrola. Nejprve pozemek navštěvují naši obchodníci, aby prověřili dostupnost, svažitost a zkrátka všechny možné překážky, které by mohly nastat během přepravy a umístění domu. 

Stejně důkladně se na místo vydává i technik jeřábu, jehož úkolem je určit, jaký typ a velikost jeřábu bude potřeba. Jeřáby, které používáme, se liší nosností a způsobem pohybu – od kolových až po pásové. Jejich výběr závisí na specifikách terénu a hmotnosti modulu. 

Pro vaši představu – pro umístění modulů nad 10 tun používáme nejčastěji jeřáby s nosností 100-230 tun. Každý detail je důkladně naplánován, aby samotný proces přepravy a montáže proběhl hladce a bez komplikací. 

Přeprava a nakládka: Pečlivost na prvním místě

Jakmile je vše naplánováno, přichází na řadu samotná přeprava. Nakládka domů Modulos probíhá přímo v našem areálu, kde je dům připraven k převozu. Na rozdíl od jiných firem nepoužíváme při nakládce vahadla, které jsou pro zvedaní a manipulaci velkou nevýhodou.

Naše konstrukce je natolik pevná, že si můžeme dovolit dům zavěsit pomocí čtyř speciálních lan uchycených do dočasně namontovaných bodů na konstrukci modulu. Tento způsob zajišťuje, že při manipulaci s domem nedojde k jeho zkroucení nebo jinému poškození. 

Tým našich odborníků pečlivě dohlíží na každý krok – od uchycení lana, přes jeho napnutí až po zvedání domu jeřábem. Při manipulaci s takto velkými objekty je bezpečnost klíčová. Každý z našich pracovníků je vybaven přilbou a reflexní vestou a jsou pečlivě proškolení v postupech, které minimalizují riziko nehody. Všechny úvazky jsou pečlivě zkontrolovány – máme odsouhlaseno, že modul je během nakládky zajištěn tak, aby se nemohl nijak otáčet a pohybovat. Hotovo, jedem na pozemek! 

Vykládka na místě: Zvládneme i zdánlivě nemožné

Jakmile dům dorazí na místo, začíná další fáze – vykládka a usazení domu na připravený základ. Důležitým faktorem pro úspěšnou vykládku je správně připravený terén. Neupravený bahnitý povrch, sklon terénu či neprořezaný průjezdní profil mohou představovat komplikace, které by celý proces mohly zpomalit či komplikovat.

Nicméně i zde jsme připraveni na různé výzvy – včetně přepravy přes jiný stojící dům (v té chvíli jeřábník dům nevidí a řídí se pouze instrukcemi týmu – umíte si představit?), manipulace v blízkosti elektrického vedení či usazování modulu 30 metrů od jeřábu, jak je tomu zde na poslední fotografii. 

Před vykládkou jeřábník nachystá svůj stroj na akci. Zatímco menší jeřáby do 100 tun se připravují přibližně 30-45 minut, větší stroje potřebují více času (často až 2 hodiny). Vše závisí na terénu a příslušenství, které je nutné přivést. Samotná akce přesunu domu zabere obvykle 1-2 hodiny, v závislosti na počtu modulů a složitosti terénu. A je to. Dům je na místě. Připojíte ho na předem připravené sítě a můžete jít rovnou bydlet! 

Pevná konstrukce, důkladná příprava, bezproblémová instalace

Naše domy Modulos se vyznačují nejen svou vysokou kvalitou a pevností konstrukce, ale také precizností, s jakou jsou přepravovány a instalovány na místě. Díky pečlivé přípravě a spolupráci s klienty dokážeme překonat i ty největší výzvy a zajistit, že váš nový domov bude stát přesně tam, kde jste si jej vysnili. 

Těšíme se na vás v Modulos! 

Zaujalo vás moderní, modulární bydlení?
Chtěli byste s něčím poradit?