Modulové dřevostavby a proč si je vybrat

Modulové dřevostavby představují v dnešní době stále více žádaný způsob bydlení. Díky nespočtu výhod, které s sebou tyto modulové domy nesou, se stávají výrazným konkurentem klasických zděných domů. Jaké jsou tedy jejich hlavní přednosti?

Modulová dřevostavba = rychlé bydlení do 3 měsíců

Vyrobit modulovou dřevostavbu trvá podstatně kratší dobu než postavit zděný dům. Díky tomu, že modulová dřevostavba vzniká pod střechou výrobní haly, se nemusí čekat na vhodné počasí či roční období. Na rozdíl od klasických realizací staveb, kde je potřeba nejprve vyřídit stavební povolení, stačí ve většině případů modulových domů pouze ohlášení stavby (zjednodušený a zkrácený proces stavebního povolení). Díky tomu můžete stavět a vyřizovat stavební povolení současně, což představuje obrovskou časovou úsporu. Výroba je častokrát rychlejší než úřady, a tak většinou může spolu s povolením přijet už i hotový dům.

Nízkoenergetický dům šetří Vaši peněženku

Další nesporně významnou vlastností modulových dřevostaveb je hospodárnost. Jde o nízkoenergetické až pasivní domy, jejichž provozní i pořizovací náklady jsou výrazně nižší než u klasických zděných domů. Pro příklad, průměrná spotřeba tepla při vytápění běžného cihlového domu z 80. let činí 110 kWh/m2. Nízkoenergetický dům v podobě modulové dřevostavby má měrnou   potřebu tepla pouhých 50 kWh/m2, což představuje více než o polovinu nižší náklady.

Stejně tak je výrazná i finanční úspora při pořízení domu. Vzhledem k tomu, že výroba pasivního domu probíhá na jednom místě, které je na výstavbu technologicky i logisticky připraveno, dochází k velké úspoře pořizovacích nákladů. Neopomenutelnou výhodou je i pevná cena, která se na rozdíl od zděných domů v průběhu stavby nemění. Klient zná cenu svého pasivního domu již od začátku a nemusí se obávat žádných dalších neočekávaných nákladů.

Modulové dřevostavby jsou maximálně variabilní

Obrovskou výhodou těchto nízkoenergetických domů je možnost spojit více různých modulů v jeden celek. To Vám umožní postavit si bydlení na míru s efektivním využitím prostoru a v průběhu času ho snadno přizpůsobit svým potřebám. Pořídí-li si například mladý pár malý modulový dům pro dva, může ho s příchodem ratolestí snadno a rychle rozšířit. Jinými slovy, Váš dům poroste s Vámi.

Stěhujete se? Svůj pasivní dům vezměte s sebou

Mobilita je vlastnost, kterou se modulové bydlení podstatně liší od zděných domů. Potřebujete-li se odstěhovat do jiného města, na vesnici či na samotu, není potřeba svůj nízkoenergetický a praktický dům prodávat a pořizovat nový. Lze jej jednoduše převézt a postavit na nové místo. Neocenitelná úspora času i financí.

Nízkoenergetické modulové domy představují kvalitní a trvalé bydlení

Modulové dřevostavby jsou vhodné pro celoroční, trvalé bydlení stejně tak jako klasické dřevostavby nebo zděné domy. Po spojení jednotlivých částí domu je modulová dřevostavba k nerozeznání od klasické. Díky pevné konstrukci a silným spojům je modulový dům nejen přizpůsobený pro převoz, ale je i staticky odolnější než dům postavený na místě. Vzhledem k tomu, že výroba probíhá v suchém prostředí haly, nehrozí vniknutí vody či vlhkosti do konstrukce vlivem nepříznivého počasí. Díky tomu je životnost stavby stejná jako u klasických dřevostaveb, tedy minimálně 80 let.

Ekonomicky &<br>kvalitně

Ekonomicky &
kvalitně

• Zakládáme si na vysoké kvalitě za příznivé ceny.
• Provoz domku je za „babku“.
• Pevně stanovená cena.

Rychle &<br>bez starostí!

Rychle &
bez starostí!

Domek předáme do 4 – 5 měsíců a ušetříme vám veškeré starosti ohledně stavby domu.

Mobilita &<br>Variabilita

Mobilita &
Variabilita

Šijeme domky na míru našim klientům, nebojíme se změn ani nestandardních věcí, navíc lze domek kdykoliv převézt na jiné místo.

Materiály & <br>životnost

Materiály &
životnost

Používáme pouze certifikované, zdravotně nezávadné materiály. Životnost našich dřevostaveb je srovnatelná se zděnou stavbou.

Bayos
Cetris
Fermacell
Isover
Rigips